MasterChef предизвиква хоби-готвачите с най-твърдия продукт

Журито ще бъде безпощадно и ще посече провинилите се като с гилотина. Двама от тях директно ще отидат на елиминации, пропускайки отборната битка

bTV

Битката в MasterChef става все по-напрегната, а хоби-готвачите играят все по-твърдо. Тази вечер от 21.00 часа по bTV за първи път в историята на кулинарното шоу те ще трябва да приготвят ястие с продукт, притежаващ изключително плътна консистенция, която би могла да счупи зъбите им.

В изпълнението на сложната задача мъжете ще се чувстват по-спокойни и уверени от жените. Повечето участнички ще признаят, че никога не са работили с основната съставка, но в движение ще се опитат да я опознаят и да я използват по най-добрия начин. Журито ще им подскаже, че за да подчинят продукта, първо ще трябва да овладеят и балансират мазнината в него.

Последвалият стрес тест ще изопне нервите на участниците до краен предел. При приготвянето на гурме предястие почти всички ще допуснат две основни грешки – няма да почистят добре основния продукт и ще подценят времето за готвене. Журито ще бъде безпощадно и ще посече провинилите се като с гилотина. Двама от тях директно ще отидат на елиминации, пропускайки отборната битка.