Chef Джун Йошида демонстрира корейска яхния с шкембе в MasterChef

За да не се окажат с единия крак извън MasterChef, гладиаторите ще трябва да проявят съобразителност, бързина и воля

Снимка: bTV

Днес от 21:00 часа в MasterChef 12-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще преживеят ден, в който нищо не върви по план. Кутия без месо, ледени късове и шок ще царят в кухнята на добрия вкус. Chef Джун Йошида ще даде майсторски клас по приготвянето на корейска яхния с шкембе, а неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация.

В първото кулинарно предизвикателство за деня Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще накарат кулинарите да надскочат себе си с оригинално и вълнуващо здравословно ястие. Гладиаторите ще мислят как да преодолеят слабостите си и ще впрегнат цялата си изобретателност, за да докажат, че са достойни да заемат мястото си в топ 3. Кошмарното подценяване на задачата и ястия „без обещания“ ще изпратят трима на стрес тест. Победителят ще може да избере своите съперници за майсторския клас, както и да определи съдбата на още един по своя преценка.

Един от най-популярните готвачи в България, който се изявява и като DJ – Chef Джун Йошида ще даде MasterClass по приготвянето на корейска яхния с шкембе. Сред ценните му уроци централно място ще заеме любовта му към не толкова популярните продукти, стремежът му да използва максимално суровините и хармоничната комбинация между ястия и коктейли за цялостно преживяване. Трима късметлии ще трябва да повторят точно рецептата му, като основен акцент ще едновременното приготвяне на компонентите и  правилното овкусяване на ястието.

На стрес теста неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация. За да не се окажат с единия крак извън MasterChef, гладиаторите ще трябва да проявят съобразителност, бързина и воля. Проблеми с уредите, мотивация за отмъщение и симплистични решения ще се борят за одобрението на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу.

Къде ще се „срещнат“ Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу по отношение на месото, как се мацерират плодове и чие ястие ще бъде определено като „симфония от щастие“ в устата? Каква храна си е носил Chef Джун Йошида за училище и коя според него е любимата подправка на българите – днес от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.