Chef Андре Токев и Събин Ранков изследват Родопите в „Ловци на храна”

Колко обича професията си Събин Ранков, какво гласят легендите за златната колесница на Александър Македонски и кои са основните правила при езда?

Снимка: bTV

Тази неделя в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се отправят към Родопите. Техни любезни домакини ще бъдат Емил и Емилия Атанасови, които са избрали асеновградска област за свой дом и място, където да отглеждат коне, говеда, зеленчуци, плодове и билки.

Емил ще демонстрира на „ловците на храна“ как се организират екстремни конни състезания с препятствия. Заедно, те ще се насладят на красивата гледка на язовир Сушица и водопада Лястовичи вир. Докато Събин се учи да прави плодови сладка, Chef Токев ще разбере как приятелят му се грижи за планината, къде ходи на пикник и как асеновградчани приготвят прясна пъстърва със зеленчуци на камък.

Chef Токев ще разкаже на Събин за Асеновата крепост, построена първоначално от траките заради стратегическото й разположение и модернизирана от цар Иван Асен. А Емил ще даде повече любопитни детайли за местните забележителности – Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора. Светилищата се смятат за енергийни полета,  които хората посещават, за да се заредят емоционално и физически. Chef Токев ще научи как се отглеждат месодайни говеда, ще набере жълт кантарион, салвия и котешки нокът, масловки и челадинки. Журито на MasterChef ще приготви карпачо от говеждо „по родопски“ и ще сподели любопитната история за създаване на предястието, свързана със здравословното състояние на италианско графиня.

Колко обича професията си Събин Ранков, какво гласят легендите за златната колесница на Александър Македонски и кои са основните правила при езда? Как изглеждат праисторическите вилици, защо траките са придавали мистичност на Белинташ, как изглежда „българският Свинкс“ и колко богати на билки са Родопите, зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.