Chef Андре Токев дава MasterClass, а гладиаторите приемат предизвикателството за готвене с нула отпадъци днес

Как костите и обелките могат да се превърнат в героите на едно ястие?

Снимка: bTV

Днес от 21:00 часа съдържанието на кутията на MasterChef ще се движи много бързо, а 15-те топ хоби-готвачи ще трябва да го изпрeварят с планиране на времето, креативност и отлична презентация. Петима късметлии ще имат възможността да попиват знания от MasterClass на Chef Андре Токев, а други ще се борят за оцеляване с концепцията за нулеви отпадъци.  Зрителите на bTV ще станат свидетели на един драматичен ден в кухнята, в който проблемите нямат край.

15-те претенденти за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще разполагат с 60 минути и пълна свобода за избор на рецепта със скритото под емблематичната кутия. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще опитат трите най-добри чинии, а тези, които имат проблеми с аранжирането ще разберат „що е то стрес тест“ и как се ходи на елиминация. Топ професионалистите ще оценят високо нестандартната гледна точка към продукта, интересните идеи, доброто познаване на международната кухня и вниманието към детайла. Няколко от хоби-кулинарите ще влязат в пряка конкуренция на ястия, а недовършените и не апетитни чинии ще разочароват както авторите си, така и журито. Победителят ще получи правото да се бори за имунитет и сам да избере своите противници.

Петима късметлии ще имат шанса да видят отблизо как работи един Chef на световно ниво. „Кулинарният патриарх“ на MasterChef – Андре Токев ще демонстрира своя прочит на канелони от целина, пълнени с телешки дроб, гарнирани с песто от тиквени семки и пюре от карфиол. Гладиаторите ще се възползват от привилегията да учат от него, но и ще се стреснат от многото компоненти, техники и процеси, които трябва да се случват паралелно. В рамките на 60 минути те ще преминат през ада на неувереността. Но ще се убедят, че с дисциплина и съсредоточеност всичко е възможно.

В стрес теста, който ще изпрати един състезател директно на елиминации, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще поставят предизвикателството за минимален боклук. Гладиаторите ще разполагат с базови продукти, достатъчни за приготвянето на едно отлично ястие, а оценката им ще се формира по точковата система. Журито ще оценява вкуса, външния вид и количеството неизползвани суровини.

За кое ястие „ще се пази“ Chef Роу, как една мандолина може да разклати психиката на състезател и възможно ли е в най-напрегнатия момент всичко да изчезне, за да останеш сам с чинията си? Как костите и обелките могат да се превърнат в героите на едно ястие, кога готвачите нямат право на промяна в плана и може ли да се спаси загорял продукт – днес от 21:00 часа в MasterChef по bTV.