bTV Репортерите за преселението на цели ромски квартали в Германия

Стоян Георгиев разкрива схемата под прикритие

Снимка: bTV

Тази събота и неделя екипът на bTV Репортерите ще покаже в две части как цели ромски квартали на България се изнасят компактно и организирано в Германия. Преселението е с мащаб и темпове, които могат да бъдат определени като исторически.

Във филма на топрепортера на bTV Стоян Георгиев и оператора Александр Осиченко зрителите  ще видят как Столипиново се преселва в Дортмунд и Дуисбург. 12 хиляди български граждани вече са регистрирани само в Дуисбург и 300 нови пристигат в индустриалния град всеки месец. Ромите напускат България на групи.

Този уикенд bTV Репортерите разкрива схемата, по която хората от махалите се преселват и създават нови гета в Германия. Докато търси работа на черно под прикритие, авторът на филма Стоян Георгиев получава предложение за нелегален труд, квартира и достъп до щедрата социална система на Германия.

Кой стои зад преселението на ромската общност у нас и как се експлоатира германската социална система? Защо всички отиват в Германия? Отговорите на тези и други въпроси – зрителите ще научат от разследването на bTV Репортерите, тази събота и неделя, веднага след централните новини по bTV.