Т. Попов: Тези 10 процента са най – малкото, което колегите заслужават

Точката бе гласувана без дебати

Снимка: Архив

10-те процента, с които ще се увеличават заплатите на кметовете са предвидени в държавния бюджет, а ние държим умерената линия, като го правим средно, така коментира кметът на общината Тодор Попов увеличението на възнагражденията, което бе първа точка в дневния ред на днешната сесия на общинските съветници.

Попов призна, че възнагражденията на кметовете на населените места не са пипани десет години и тези 10 процента са най – малкото, което те заслужават.

Кметът Попов коментира и собствената си заплата. Според него, кметовете на  по – малки общини в областта получават значително по – голямо възнаграждение от него. Горният таван на неговата заплата е определен на 4 500 лева, а размерът на гласуваната днес е 2 530.

Кметът на общината не е работодател или по – скоро  е работодател само на служителите в общинска администрация, а бизнесът е този, който трябва да работи за увеличение на заплатите на своите служители, коментира Тодор Попов, като не пропусна да отбележи, че кметът е стопанин на общината.

Промените във възнагражденията бяха гласувани с 32 гласа „за“, 3 „против“ и 4 „въздържали се“.