7 златни медала спечелиха джудистите на „Кодокан” от международен турнир в Севлиево

Специални награди заслужиха Георги Дамянов и Христо Вълков от Спортното училище, които бяха отличени с приз за най-технични състезатели

Снимка: Джудистите в Шипка

Пореден успех за джудистите от СК“Кодокан“ и Спортно училище град Пазарджик. На проведения на 1 юни Международен турнир за купа „Севлиево“ нашите спортисти завоюваха пълен комплект медали и с гордост се окичиха със среброто в отборното класиране.

Състезанието събра в Севлиево джудисти от Румъния, Украйна и над 15 отбора от България. В оспорваната битка за медали джудистите на Спортното училище успяха да завоюват 7 златни отличия. На най-високото стъпало на стълбицата се изкачиха Денислав Медаров, Георги Дамянов, Андрей Ганчев, Стилян Гушков, Христо Вълков, Надя Джимова и Никола Марков.

Сребърни медали спечелиха Яна Джимова и Димитър Куртаков, а с бронз се окичиха Цветомир Вълков, Васил Величков, Васко Бончев, Звезделин Илиев, Моника Шопова и Мария Малинова.

В комплексното отборно класиране СК“Кодокан“ зае второ място, като не успя да изпревари единствено отбора на домакините.

Специални награди заслужиха Георги Дамянов и Христо Вълков от Спортното училище, които бяха отличени с приз за най-технични състезатели.

След състезанието пазарджишките джудисти, като допълнителна награда, получиха и кратка екскурзия до Етъра и храм-паметник „Шипка“.