44 са новозаразените с COVID-19 в областта: 12 са от Пазарджик, 10 от Велинград, 8 от Панагюрище

Снимка: Jane Barlow, AFP

РЗИ-Пазарджик информира за четиридесет и четири положителни проби за COVID-19.

От град Пазарджик са дванайсет новозаразени, шест жени на възраст от 24 до 68 години, и шест мъже на възраст от 11 до 53 години. Сред тях има лекарка, учителка от ПГ ИМ – Пазарджик и ученик от ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“. На директорите на училищата са връчени заповеди за предприемане на съответните противоепидемични мерки, в основното училище класът на ученика е поставен под карантина.

От село Юнаците е жена на 73 години, поставена на домашна изолация.

От село Ивайло са жена на 41 години и мъж на 50 години, поставени са на домашна изолация.

От село Синитово е ученичка на 14 години от ПМГ „К. Величков“, поставена на домашна изолация. На директора на училището е връчена заповед за поставяне на класа под карантина. Предприемат се съответните противоепидемични мерки.

От град Белово е мъж на 55 години, поставен на домашна изолация.

От град Велинград са 10 новозаразени лица. Осем жени на възраст от 27 до 66 години и двама мъже на 21 и 50 години. Хоспитализирани от тях в „МБАЛ-Велинград“ са две жени и един мъж.

От град Панагюрище са осем позитивни. Шест жени на възраст от 36 до 71 години и двама мъже на 56 и 70 години. Новооткрита е и жена от село Оборище на 41 години. Всички лица от Панагюрска община са поставени на домашна изолация.

От град Пещера са две жени на 22 и на 82 години. Възрастната жена е хоспитализирана в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“.

От град Септември са мъж на 59 години и жена на 34 години, поставени на домашна изолация. От Ветрен дол е хоспитализиран мъж на 51 години в „МБАЛ-Пазарджик“.

От град Стрелча позитивен е 75-годишен мъж, поставен на домашна изолация.

От град Брацигово е жена на 45 години, също на домашна изолация, а от село Исперихово е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ 86-годишен мъж.