44-годишен малоконарец опитал да се измъкне от КПП-то на мирянско шосе, карал с чужди номера

Спрямо него са образувани полицейски производства, че управлява автомобил с чужди регистрационни табели и, че противозаконно пречи на полицейските екипи да изпълнят задълженията си по служба

Архив

За фрапантен случай в последните часове на 5 май, малко преди да бъдат свалени КПП на входно-изходните артерии на областния град, съобщават от полицията.

Около 22.30ч. на КПП разположено на „Мирянско шосе” автопатрулът подал знак на водачът на приближаващ лек автомобил „Опел Корса” да спре за проверка. Той направил маневра уж да спре, но секунди по-късно потеглил отново по посока за съседното село Огняново.

Не след дълго возилото е открито изоставено на улица в село Мало Конаре. При извършения оглед е установено, че на автомобила са монтирани регистрационни табели отговарящи на друга кола. В резултат на предприетите издирвателни действия от страна на служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик шофьорът е открит и задържан.

Оказало се, че той е 44-годишният В.Й. от село Мало Конаре. Спрямо него са образувани полицейски производства, че управлява автомобил с чужди регистрационни табели и, че противозаконно пречи на полицейските екипи да изпълнят задълженията си по служба.