41 учебни центрове и автошколи са проверени за месец

Запечатани са четири обекта, съставени са 14 акта

Снимка: ОДМВР

Една от основните цели на инспекциите на автошколите е засилване на контрола върху физическите и юридически лица извършващи обучение за придобиване на правоспособност на шофьори. С проверките се преследва и една дългосрочна цел – подобряване на квалификацията на водачите и намаляване на пътно-транспортния травматизъм. В тази връзка в рамките на близо месец, екипи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са извършили проверки на общо 41 учебни центрове и автошколи за обучение на водачи на МПС.

След приключване на големия обем от работа са образувани седем преписки за проверка на събраните данни за евентуално наличие на извършени престъпления по чл.255 от Наказателния кодекс /укриване на данъци/. Запечатани са четири обекта, на които ще бъде извършена обстойна проверка за отчитане на оборотите от извършваната дейност. 14 акта за установени нарушения са съставени за нередности при воденето на учебната документация и пропуски при оборудването на учебните кабинети, където се подготвят младите шофьори.

Работата на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в това направление на дейност ще продължи и през 2019 година.