40 бебета са родени в МБАЛ – Пазарджик в периода на извънредното положение

Вече месец  живеем в извънредно положение, но ражданията  не могат  да се отлагат, затова и екипите на Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение продължават да работят при спазване на засилени противоепидемични мерки

Архив

40  бебета са родени в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ- Пазарджик от началото на извънредното положение  на 13 март до 13 април. 22 от новородените са момичета, а 18 момчета. Най-голямото  бебе за периода е момченце.То е родено на 2 април с тегло 4200 гр. и  ръст от 50см. Най-малкото бебе, родено в Родилно отделение  на 17 март, е момиченце, което  е тежало  980 гр. и е с ръст 38см.

За изминалия месец няма раждания  на близнаци. Най-много бебета са  се появили на бял свят на Цветница. На 12 април в болницата са  проплакали 5 новородени. От тях 3 са  момичета, а 2 момчета.  Точно на 13 март се ражда бебето Кети. Тя е единственото бебе, родено в деня, когато бе обявено извънредното положение във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса. Сред по -нетрадиционните имена, с които родителите са кръстили своите деца през изминалия месец, са Велизар, Кая, Максим, Денис.

Вече месец  живеем в извънредно положение, но ражданията  не могат  да се отлагат, затова и екипите на Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение продължават да работят при спазване на засилени противоепидемични мерки.