Хебър елиминира Оборище от Купата на аматьорската лига

Хебър победи Оборище в мач, който по никакъв начин не показва реалното състояние на двата отбора. Или поне показа състоянието на футболистите, които играят малко по време на състезателния сезон. Желанието на Танчо Калпаков да „върти състава“ стигна до степен, която едва ли някой от ходещите на стадион „Георги Бенковски“ е очаквал. На врата бе Петър Дебърлиев, който направи пореден силен мач и спаси, каквото можеше да се спаси. За получените два гола в редовното време не може да бъде винен. Отдясно на защитата игра Кико Георгиев, който сме свикнали да гледаме като ляв външен халф и традиционно има нападателни функции. В средата на защитата играха Васко Геров и Димитър Мичков. Отляво бе Иван Вълчев. Младежът направи силен мач, който изигра до края и ако му се даде шанс и безспорните му качества се развият го очаква добро бъдеще. Огромната изненада в този мач бе позицията на тарана Георги Недялков. Футболистът, от когото се очакват много голове за Хебър игра цял мач като опорен халф. Хубав мач направи Анди Краев, който впечатли със сърцатата си игра и показа, че титулярното му място в последните мачове съвсем не е случайно, а по скоро закономерно. Анди се бореше за всяко топка, сбърка малко пасове в средата на терена. Удоволствие бе да се гледа и играта на Богомил Божуркин, който въпреки крехката си календарна възраст в няколко случая показа зрялост и класа. Момчето потвърди, че трите му гола срещу Локомотив БДЖ съвсем не са случайност. Явно Танчо Калпаков бе решил в този мач да използва всичките си офанзивни футболисти. Мачът започнаха Серафим Михайлов, Станимир Димитров и Александър Александров, а Стефан Лачов влезе като резерва.
Домакините искаха да вземат мача за престиж. Старшията Войн Войнов изведе повечето титуляри и панагюрци имаха своите шансове да вземат победата независимо, че два пъти бяха догонващи в резултата. Последните 10-12 минути домакините изиграха в намален състав, защото се контузи техен състезател, а бяха направили и трите си смени. Резултатът бе открит в 15-та минута от Станимир Димитров, който с премерен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на панагюрци. В 32-та минута Оборище изравни след удар с глава на техен състезател, който прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Дебърлиев .
В началото на второто полувреме домакините показаха повече активност и установиха контрол в мача. Последствие гостите овладяха играта, направиха няколко добри атаки с участието на Краев, Александров и Лачов. Домакините допуснаха груба грешка в защита при изнасянето на топката, която попадна в Михайлов. Той напредна, излъга вратаря и от малък ъгъл направи резултатът 2:1. Макар и в намален състав домакините упражниха финален натиск, който се увенча с малко очакван гол. Крайният резултат трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи, при които по – точни бяха гостите от Пазарджик. Те успяха да вкарат всички наказателни удари, докато Дебърлиев успя да спаси два.
Краен резултат Оборище – Хебър 4:6. По този начин Хебър отстрани Оборище в турнира за Купата на аматьорската лига.