Три деца са запалили покрива на навес в двора на училището в Ковачево

Снимка: razgradnews.net

Криминалисти от РУ-Септември установиха самоличността на група деца, запалили по непредпазливост част от покривната конструкция на навес в двора на основното училище в септемврийското село Ковачево. Това съобщиха от ОД на МВР.

В събота вечерта в пожарната и полицията в Септември бил получен сигнал за пожар в двора на основното училище в село Ковачево. Към мястото бързо били насочени противопожарен автомобил с огнеборци от РСПБЗН-Белово и екип на полицейското управление в Септември. Огънят бил бързо загасен, след което е установено, че е обгоряла част от конструкцията на навеса и около 12 кв. метра от изолацията на училищната сграда.

На мястото е извършен оглед, а разследването поето от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Така органите на реда установили, че група от три деца на възраст между 13 и 14 години се събрали под навеса и запалили огън, а от там бил предизвикан и инцидента. С трите момчета, които са от село Ковачево работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и полицейски служители.