30-годишната история на МиГ-29 – от пистата в Равнец до кабинета на президента

В навечерието на Гергьовден Габриела Наплатанова среща зрителите с няколко поколения асове, сред които и Румен Радев

Снимка: bTV

Денонощните пазители на българското небе, лишенията, които пилоти и инженери изпитват при гарантирането на въздушния суверенитет на България и НАТО, както и емоцията, която ги кара да продължават да летят, ще бъдат на фокус  тази събота в bTV Репортерите. В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската Армия – Гергьовден, зрителите ще научат детайли от 30-годишната история на МиГ-29, който след кацането си в България на 15 юни 1989 г. се превръща в гръбнака на българската бойна авиация.

Във филма „Форсаж“ изявеният репортер на bTV Габриела Наплатанова и операторът Павел Баев ще разкажат историите на няколко поколения асове, сред които и президентът на България Румен Радев. Освен че ще се запознаят с подробности от историята на самолета – от пистата в Равнец до кабинета на президента, зрителите ще усетят и атмосферата в пилотската кабина при върхово претоварване благодарение на ексклузивно видео на пилотаж с 360 градусова камера.

Каква е цената на това да ръководиш един от пазителите на българското небе в славни и трудни моменти – гледайте във филма „Форсаж“ днес от 19:30 часа.