29-годишен мъж е задържан при опит да измами продавачка в павилион за тютюневи изделия

Измамникът използвал старата схема „сандже”

Архив

Пазарджик. Млад мъж, измамил продавачка, е задържан в резултат на съвместни действия между служители от полицейските управления в Септември и Пещера. Случката се разиграла в събота около 18 часа в павилион за кафе и тютюневи изделия в септемврийското село Варвара.

Непознат мъж поискал да купи от продавачката цигари от различни марки на стойност от 500 лева. При плащането измамникът използвал старата схема „сандже” и вместо реалната сума платил само 200 лева. След това взел цигарите и потеглил с лека кола, а секунди след това докато поставяла парите в касата търговката разбрала измамата. Тя подала сигнал в РУ-Септември и на мястото пристигнали полицейски екипи.

За случая били уведомени и съседните полицейски управления. Така не след дълго мъжът бил засечен от автопатрул на РУ-Пещера на пътя Пещера-Пловдив в близост до село Бяга. Автомобилът му бил спрян, а униформените разбрали, че това е пловдивчанинът Р.М.- 29г. Той е задържан в ареста на РУ-Септември, а по случая се води полицейско производство.