270 камери на КАТ ще следят шофьорите на студентския празник

Снимка: Bulgaria ON AIR

Според статистика на МВР за периода 6 – 9 декември 2021 година на територията на страната са станали 38 пътни инциденти с празнуващи

Общо 200 екипа на „Пътна полиция“ с над 270 камери, мобилни и стационарни, ще следят за пътната безопасност преди, по време и след студентския празник – 8 декември. Това съобщи полицейски инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“, предава БТА.

Полицейски инспектор Ботева призова всички студенти, които ще пътуват за празника, да тръгват с добре подготвени за зимния сезон автомобили, да шофират съобразно правилата за движение и метеорологичните условия, да не сядат зад волана след употреба на алкохол, както и да проявяват толерантност на пътя.

Проверките ще продължат и след 8 декември.

Според статистика на МВР за периода от 6 до 9 декември 2021 година на територията на страната са станали 38 пътни инциденти, в които са участвали празнуващи, при които осем души са били ранени.

Цивилни полицаи ще следят за продажба на наркотици по заведенията, в които студентите ще отбележат празника си на 8 декември. Това съобщи зам. директорът на Националната полиция Борислав Муеров.

Той обясни, че те, както и униформени, ще внимават за продажби на дрога както вътре в заведенията, така и около тях. Посочи, че са проведени срещи с местната власт за тържествата в хотелите, хижите, къщите за гости и ресторанти.

Източник: Дунав мост