25 ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пещера станаха доброволци в Детско полицейско управление

25 ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пещера станаха доброволци в Детско полицейско управление. Инициативата се реализира за трета поредна година в пещерското школо. Тя е превантивна програма на МВР и цели чрез провеждане на теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си. Да уважат събитието в училището пристигнаха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, зам.-кметът Елена Рядкова, гл. инсп. Елена Абаджиева- шеф на местното РУ- Пещера.

Децата ще се обучават по проблеми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ и ще имат практически занятия по детска полицейска лична защита. Всички деца получиха светлоотразителни жилетки и шапки лично от градоначалника и обещаха да спазват „желязна дисциплина и непримиримост срещу извършителите на противообществени прояви“.
„Децата ще получат още в най-ранна детска възраст знания и умения лично от полицейските представители, за да придобият чувство за справедливост“, коментира пред Йордан Младенов, който обеща пълно съдействие от страна на местната администрация.