22 са новозаразените с COVID-19 в областта, двама са починали

Снимка: bTV

РЗИ-Пазарджик информира за двадесет и две положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните шест са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на девет жени и тринадесет мъже.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 23 до 59 години; от град Пазарджик – 7, една жена е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Септември – 1, учител в СУ „Хр. Ботев“ – Септември; с. Чолакова – 1, клиничен лаборант в „МБАЛ-Велинград“.

Мъже, на възраст от 33 до 76 години; от град Пазарджик – 8, от тях хоспитализирани са трима – един в МБАЛ „Хигия“, двама в „МБАЛ-Пазарджик“; един от новооткритите позитивни е лекар в МБАЛ-Пазарджик; от село Синитово – 1. От град Пещера – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“; от град Велинград – 1, от село Голямо Белово – 1, от село Лесичово – 1, хоспитализиран в COVID-ОАИЛ на „МБАЛ-Пазарджик“.

РЗИ-Пазарджик съобщава за починали:

жена на 61 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващи заболявания захарен диабет и артериална хипертония;

мъж на 64 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващо заболяване остра бъбречна недостатъчност.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.