20-годишен от Овчеполци се оказа сериен крадец

Криминално проявен апаш извършил множество кражби през последната седмица е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Архив

Задържането е в резултат на активните действия на служителите от полицейското управление в областния град по противодействие на битовата престъпност под надзора на Окръжната прокуратура. Само в рамките на една седмица в РУ-Пазарджик са получени множество сигнали от собственици на кафе-автомати и автомивки. Те информирали органите на реда, че апаши са разбили монетниците на вендинг- автоматите или автомивките на самообслужване. Освен материалните щети от взломяванията са установени липси на монети на обща стойност над 1100 лева.

В хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност криминалистите спипали 20-годишния Л.И. от село Овчеполци. Мъжът е с множество криминални регистрации за кражби от подобен род. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик.

Прокурор от Районната прокуратура в областния град е удължил срока на задържането му със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.