18-годишен с кола за 600 000 лв. – подарък за рождения ден, направи верижна катастрофа на морето

Снимка: ФБ

18-годишен младеж с кола за 600 хил. лв. направи верижна катастрофа на морето, съобщава 24 часа Пловдив.

Божидар получил свръхмодерния “Мерцедес AMG GT63 C-4 matik”, познат и като брабус, като подарък за рождения си ден през февруари. Само регистрационният номер струва 7000 лв., тъй като е уникален – СВ7В7В7В.

Празникът е отбелязан в заведение, пее Гери-Никол. Странното е, че купонът се случва на 27 февруари, а по това време заради коронавируса дискотеките бяха затворени.

Колата лесно привлича внимание, бързо е поканен да участва в клип за мощни автомобили в ютюб. Младежът се съгласява още докато се возят из Пловдив, където е снимано видеото, го спира полиция. Човек от компанията прави коментар, че ако поиска да бяга, патрулката “ще стъпи на малкия пръст” на мерцедеса. От видеото не се разбира как е протекла срещата с полицаите.

В същия клип, качен на 15 юли, се организира събиране на луксозни коли в Пловдив. Там отново пристига полиция, а Божидар е заснет да казва “легендарна гледка”.

Едва две седмици по-късно – сутринта на 4 август, Божидар катастрофира на пътя Бургас – Варна, в района на Аквапарк – Слънчев бряг. Частът е 6,50. Брабусът на младежа удря фолксваген, управляван от 42-годишна жена от село Кошарица. Сблъсъкът е толкова силен, че жената се забива в трети автомобил. Тя от своя страна блъска “Рено Клио” със софийска регистрация, управлявано от 29-годишен мъж от село Ръжица. Леко е ранена 42-годишната жена, прегледана е в болница и е освободена. От удара трите коли падат в крайпътна канавка.

От МВР не казват причините за инцидента. Божидар е тестван за алкохол и дрога, пробите му са отрицателни.

След като кадрите с луксозната катастрофирала кола бяха разпространени в социалните мрежи, заваляха коментари. Повечето упрекват родителите на младежа. “Не знам с какъв акъл са ти го купили тоя брабус! И какво като имат пари вашите? Тати ще купи нова. Но заради такива като теб страдат невинни”, гласи един от коментарите в профила на младежа в инстаграм. “Такива като него убиха Милен Цветков и много други”, пише друг. Трети се шегува – “Внимавай за контрольори в градския транспорт”.

А от самия профил на младежа в инстаграм става ясно, че си пада по луксозния начин на живот. Чалготеките заемат особено място в сърцето му, има множество сторита от такива. Хвали се и как поздравява приятели, представя се за Божо Плейна – вероятно прави аналогия с луксозния бранд “Филип Плейн”.

Източник: 24 часа Пловдив