14 лекари от МБАЛ-Пазарджик са номинирани за конкурса „Лекар на годината“

Снимка: МБАЛ - Пазарджик
14 лекари бяха номинирани от ръководството на МБАЛ-Пазарджик за конкурса „Лекар на годината“ на Българския лекарски съюз.
В категорията за лекари, дали своя принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация и борбата с COVID-19, е номинирана д-р Мария Пишмишева-началник на Инфекциозно отделение.
Две са номинациите в категорията „Лекар на годината“. Те са за началника на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов и за д-р Иван Харизанов, който е лекар от същото отделение.
В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ са предложени д-р Валентин Данчев-началник на Второ педиатрично отделеине, д-р Георги Станчев-началник на Второ вътрешно отделение, д-р Николай Андреев-началник на Кардиологично отделение и д-р Ангелина Бояджиева (Цветкова)-педиатър от Второ педиатрично отделение.
В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ номинациите са три. Предложенията са за д-р Илиян Траянов-началник на АГО, д-р Владимир Иванов-ръководител на Ангиографска лаборатория към Кардиологично отделение и д-р Пламен Крумов- началник на Урологично отделение.
Четирима млади лекари получиха номинации в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Това д-р Станислав Коцев-лекар-специализант в Инфекциозно отделение, д-р Варта Шопова-лекар- специализант в ОАИЛ, д-р Беатрис Саваджиян от Второ педиатрично отделение и д-р Иван Китов от АГО.
Предложенията бяха изпратени до Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик.
Специална номинация изпрати и екипът на Първо педиатрично отделение. От там номинираха д-р Пламен Парнарев в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
На свое заседание Управителният съвет на РК на БЛС ще обсъди получените номинации от всички лечебни заведения в област Пазарджик и ще избере имената на лекарите от различните категории, които ще бъдат предложени за националния конкурс.
Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 19 октомври в София. На нея ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината. 2020 година несъмнено е белязана от Пандемията Ковид-19. Затова и ръководството на БЛС е решило част от категориите, в които БЛС ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест.