1258 лева събра кампанията в НУ „В. Друмев“ в помощ на 3-годишния Митко

Днес сумата бе дарена на Митко и неговото семейство

Снимка: НУ "В. Друмев"

1258 лева събра коледната кампания кампанията на учениците, родителите и педагозите на НУ „Васил Друмев“ в помощ на 3-годишния Димитър Ганев от гр. Пазарджик.

Митко е едно от трите деца в България, страдащи от рядкото генетично заболяване – Синдром на Аперт, съпроводено с множество лицеви малформации. Това заболяване е известно като болестта на счупените кукли. На Митко му предстоят няколко операции, които ще подобрят значително неговото състоянието и ще му помогнат да има едно щастливо детство.

Инициативата бе обявена в края на месец ноември и в нея се включиха и хора, извън училищната общност, но с добри сърца, които се свързаха с училището и дойдоха лично, за да помогнат на семейството.

 

Днес, няколко дни преди Рождество Христово, средствата бяха предадени лично от директора Илиана Чалъкова на малкия Митко и неговите родители, които бяха гости на училището.

НУ „Васил Друмев“-Пазарджик превърна в традиция инициативи с благотворителен характер в дните преди Коледа. Това е поредната кампания, която училището организира през последните три години.