12 домови кражби са разкрити при операция срещу битовата престъпност в Черногорово

Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик

Задържан по време на акцията

В петък на територията, обслужвана от РУ-Пазарджик е реализирана специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Акцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В полицейските действия участваха екипи от сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори, автопатрули при сектор „Охранителна полиция“ на районното управление.

В рамките на операцията в пазарджишкото село Черногорово са проверени 99 МПС , 105 лица, съставени 22 фиша и 1 акт за установяване на административно нарушение. Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани полицейски производства.

Установени са извършителите – четирима от същото село, с множество криминални прояви и присъди. Задържани са за срок от 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Престъпленията, извършени от тях, са на територията на 4 села от общините Пазарджик и Лесичово.

Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик.