11 медала и 3 отборни купи за петобойците на СК”Шампион” от мемориал „Христо Чочев”

Ръководството на клуба отчита състезанието като супер успешно с отлични лични резултати и класирания на младите петобойци

Снимка: Момент от състезанието

В два поредни дни 23 и24 май в Пазарджик се проведе Държавното първенство и Европейската купа по модерен петобой Мемориал „Христо Чочев” за момичета и момчета под 17 и под 19 годишна възраст.

СК ”Шампион” се представи с пълни отбори в двете възрасти и в двата пола и спечели общо 11 индивидуални медала и 3 отборни купи. При 17 годишните момчета Любомир Германов с отлични времена в плуването и комбинираната дисциплина се класира на 1 място на Европейската купа и 1 място на държавното първенство. За тази си победа Любомир с гордост  вдигна купата „Христо Чочев”. В държавното класиране компания му направи Емил Грозданов, който се класира на 3 място.

Отлични резултати постигнаха и Ангел Франгов, Радослав Христов, Георги Рангелов, Александър Тодоров. Техническа грешка в стрелбата лиши момчетата от призово отборно класиране. При момичетата Виктория Стойнова спечели бронзов медал на Европейската купа и сребърен от Държавното първенство. Със сребърните медали се задоволиха момичетата в отборното класиране в състав Виктория Стойнова, Виктория Пенева и Михаела Зонова.

Въпреки натрупаната умора младите петобойци се мобилизираха и във втория ден на състезанието постигнаха още по-добри резултати и класирания в горната възраст под 19 години. Дисциплините бяха плуване 200м.свободен стил, фехтовка и комбинирана дисциплина 4 по 800 м. бягане с 4 стрелби.

В конкуренция с 2 години по-големи момчета Любомир Германов спечели 2 бронзови медала от Европейската купа и Държавното първенство. Ангел Франгов се класира на 4 място, Емил Грозданов на 7 място, Радослав Христов на 11 място, Георги Рангелов на 22 място. Въпреки отборната загуба от предния ден шампионите отново показаха, че са най-добрите и заслужено грабнаха златната отборна купа в състав Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов.

Момичетата също не се посрамиха. Виктория Стойнова спечели 2 сребърни медала от Европейската купа и Държавното първенство, а компания на 3 място в същото класиране и направи Михаела Зонова с два бронзови медала. Виктория Пенева се класира на 6,а Йоана Бабачева на 8 място. В отборното класиране Стойнова, Пенева и Зонова добавиха сребърна купа към клубната колекция.

Ръководството на клуба отчита състезанието като супер успешно с отлични лични резултати и класирания на младите петобойци.