10 са задържани след масирана полицейска акция в областта

Множество проверки на автомобили и техните водачи са извършени през почивните дни по време на масираната полицейска акция осъществена на територията на цялата страна. В региона в нея взеха участие служители от пътна и охранителна полиция

Снимка: Архив

На кръстовище в Пещера автопатрул извършил проверка на 27-годишния пещерец Б.Д. У него е открит полиетиленов плик със суха листна маса от глави и съцветия. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Общото количество на намерената дрога е над 9 грама. Сходен е и случая с 20-годишния пазарджиклия И.А. На пътя между Пазарджик и село Бошуля той е спипан с близо половин грам кокаин.

По време на засиления контрол по пътищата през двете денонощия служители от пътна и охранителна полиция са засекли общо 6 водачи седнали зад волана след употреба на алкохол. Показателите на дрегерите варират между 1.38 и 2.56 промила. Един шофьор е засечен да управлява мотоциклет без регистрационни табели, а друг поставил на „БМВ”-то си чужди.

И десетимата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Спрямо тях се водят бързи производства.