Явно принципите в политиката са вятър работа!

Всъщност простата истина, от която никой не се интересува е, че подобни безпринципни актове допълнително ерозират и без това крехкото доверие на хората в политическата ни система и в политическите партии.

Снимка: Локомотив /Септември/

„Бившите народни представители на БСП – Славчо Велков и Георги Мърков са новите кметски наместници на селата Горно Вършило и Славовица“, се похвали профилът във Фейсбук „Локомотив /Септември/, който се явява флагман на управлението в Община Септември и добавя: „Дано обаче следващия път г-жа Корнелия Нинова преди да говори по адрес на септемврийци откровени лъжи и глупости, да си провери източниците на информация, тъй като очевидно нейните лидери на местно ниво я подвеждат в стремежа си да се оправдаят за изборната загуба”, коментира още Марин Рачев.

Че Корнелия Нинова носи определена вина за поставянето на Славчо Велков, като водач на листата на БСП по време на последните парламентарни избори няма спор. Самият Велков призна, че самата тя го е поканила за участие в изборите. Още по време на кампанията лидерството на Велков не се прие еднозначно. Нееднократното му подчертаване, че е от  „гражданската квота“, не се хареса на голяма част от членовете на столетницата.

Велков използва остра предизборна риторика, критикувайки политиките на ГЕРБ, а в търсачката Гугъл все още можете да откриете още по – остри изказвания някои, от които и сега звучат като обвинение, по отношение политиките на Марин Рачев.

Славчо Велков разбира се, стана депутат и от парламентарната трибуна продължи критиките си по отношение на управлението. В един момент той се отказа да бъде народен представител, а официалната причина, която бе обявена е „лични причини“.

За Георги Мърков отдавна се знае почти всичко! Истински шампион, спортен герой, разнесъл славата на България по всички континенти, почетен гражданин на Пазарджик. Бивш народен представител от БСП, шеф на Спортния тотализатор, председател на областната структура на „столетницата“.

Лично аз ще запомня реакцията му, след един пленум на общинската организация на БСП в Пазарджик, когато се поиска оставката на Сергей Станишев. Мърков ядосано обикаляше членовете на пленума и призоваваше да не се стига до това решение, с аргумента: „На ГЕРБ ли помагаме, за ГЕРБ ли работим?“

След всички изброени факти, новината за новата месторабота на двамата и поставянето им в местна зависимост от общинския кмет на Септември звучи абсурдна и безпринципна. Казвам зависимост, защото едва ли има човек, който да не знае, че кметовете на населени места са такива по отношение на кмета на общината.

В написаната информация личи тотално неуважение към лидера на БСП Корнелия Нинова, като се нарича казаното от нея „лъжи и глупости“.

И за да не остане случайно, някой незасегнат от проявената от двамата безпринципност, се призовава „Позитано 20“ да свали доверието си от местните лидери на партията.

Всъщност простата истина, от която никой не се интересува е, че подобни безпринципни актове допълнително ерозират и без това крехкото доверие на хората в политическата ни система и в политическите партии.