Юрий Ангелов – за завръщането към децата и към корените

Актьорът гостува в "Търси се.."

Снимка: Юрий Ангелов в предаването

„Аз съм много гъвкав, като тръстика, която може да се огъне от поривите на вятъра, не съм дъб, който може да бъде скършен на две от първата буря“, споделя пред Меги и Нели Юрий Ангелов. Това по думите му е азиатска техника за оцеляване.

В Народния театър започва професионалния път на любимия ученик на Апостол Карамитев. В личен план споделя, че за него най-важни в момента са двамата му синове, които живеят в Париж и Братислава.  Като деца той е губил връзката с тях, но в един момент разбира, че те са най-важното нещо в живота, затова започва да търси връзка с тях. Сега те идват все по-често в България и връзката им е много по-силна.

Първата изненада за него е Борислав Чакринов, който е директор на Бургаския театър, където Юрий играе в момента. „Въпреки че съм по-млад от него, аз съм му като по-голям брат. Той все още на моменти фантазира, държи се несериозно и аз все трябва да го критикувам и да го връщам в правилния път. Над всичко това обаче е, че той изключително добър човек и изключително добър актьор, затова винаги бих му дал шанс за изява“, разказва Чакринов.

Милена Фучеджиева, дъщеря на бившия директор на Народния театър – Дико Фучеджиев, разказва, че Юрий е бил много болен, но животът му бил спасен от Петър Димков. Билкарят го посъветвал да се върне към природата, затова той напуснал Народния театър и отишъл на село.  Продължил обаче да играе, но не в София, а в Бургаския театър, където си партнира в различни постановки с Тони Димитрова –  друга от изненадите за госта. Певицата споделя, че винаги му подарява неща, свързани с конете, към които той е пристрастен.

 

Актьорът споделя, че един от най-тъжните моменти в живота му е смъртта на един от неговите коне.

Кметът на Кондолово, бай Киро и неговата съпруга, споделят, че връзката на Юрий със земята е много силна. По думите им той се държи много нормално с хората от селото и не се прави на голям актьор.