Щастлив край! За късмета, за дните от Господ и една спасена жена

Илко Петракиев от Варвара намери загубена възрастна жена

Снимка: Мирослав Стоянов

Решихме да не разваляме тази страхотна история с прекрасен край с редакторски намеси и журналистически „фойерверки“. Публикуваме я така, както ни я изпратил Миро!

Здравейте от мен,

Споделям с вас тази история, защото е важна и е с хубав край.

На 3 октомври тази година в РУ-Септември е получен сигнал от 63-годишна жена от същия град . Разтревожена тя съобщила, че майка и Цвета Боерикова – 84 години е в неизвестност. Възрастната жена е напуснала дома си и не се е прибрала. По данните на дъщерята пенсионерката страдала от деменция и лесно се дезориентирала. Криминалисти от Районното управление незабавно обявили жената за местно издирване и с нейното описание били запознати дежурните автопатрули, полицейските и младши-полицейските инспектори. След няколко дни безуспешно търсене полицаите и най-вече близките започнали съвсем основателно да се притесняват. Ето тук обаче се намесва и невидимата ръка на Съдбата, която е решила да възнагради усърдността на търсещите. На 13 октомври /събота/ 55-годишен мъж от съседното село Варвара решил да отиде в землището на селото, за да нагледа конете си, които пуснал на паша. Съвсем неочаквано насред полето той дочул едва доловим женски глас. Човекът действал бързо, разтършувал се и открил баба Цвета паднала в една вада насред гъсти храсти малини, къпини и шипки. Но по важното е в добро общо състояние и без опасност за живота въпреки почти десет денонощия престой на открито. Той се обадил на телефона за спешни повиквания, на мястото са се отзовали полицейски екипи и линейка на «Спешна помощ». Старицата е транспортирана за преглед в болницата, а малко по-късно е предадена обратно на близките си.

Ръководството на Районното управление в Септември изказва сърдечната си благодарност към г-н Илко Петракиев – 55г. от Варвара, който е имал късмета да открие изгубилата се старица, действал е бързо и съвсем по човешки.

Всичко е добре, когато свършва добре в името на живота !

Мирослав Стоянов