Шефът на ОДМВР до съветника Благо Солов: Колите на „Синя зона“ не са със специален статут и ги наказваме

Съставени са 7 акта на Контур 7

Снимка: Архив

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СОЛОВ,

По повод на постъпило в ОДМВР-Пазарджик Ваше писмо и на основание чл. 33 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Ви уведомяваме за следното:

  1. В текстовете на чл.91 и 92 от Закона за движение по пътищата изрично е указано, кои за моторните превозни средства със специален режим на движение, както и какво е позволено на водачите на тези превозни средства по време на движение със специален режим. В контекста на това автомобилите собственост на фирмата оператор на дейността по репатриране на територията на гр.Пазарджик не са със специален режим на движение и подлежат на контрол от органите на „Пътна полиция“, както всички останали участници в движението.
  2. За времето от месец юни тази година до настоящия момент при проверки на водачи управляващи автомобили собственост на фирмата са установени общо 12 /дванадесет/ нарушения на Закона за движението по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за българските лични документи. За установените нарушения са съставени 7 /седем/ акта. На нарушителите са издадени или предстои да бъдат издадени наказателни постановления с размера на санкциите предвидени в административно-наказателните разпоредби.

Директор на ОДМВР-Пазарджик: старши комисар Йордан Рогачев“