Шестима са задържани в акция на спецпрокуратурата в ДФ „Земеделие“

По информация на телевизията, сред тях е и заместник-изпълнителният директор Калоян Костадинов, който оглавяваше екипа за проверки на къщите за гости

Снимка: Архив

Зам.-шеф на фонд „Земеделие“, директори и служители – общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства. Задържаният зам.-шеф е в ръководството на Фонда от няколко месеца, а преди това е бил директор на дирекция”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Нова.

По информация на телевизията, сред тях е и заместник-изпълнителният директор Калоян Костадинов, който оглавяваше екипа за проверки на къщите за гости.

Разследващите са претърсили офисите и домовете на чиновници от Фонда, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства на бизнесмена Миню Стайков. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони.