Шампионът на страната победи носителя на купата

Хебър изигра достоен мач срещу шампиона, без да покаже най - добрата си игра

Снимка: Архив

Волейболистите на Хебър загубиха от шампиона на страната в изключително нервен и оспорван мач с 3:1 гейма. Резултатът в отделните части бе 25:17, 22:25, 25:16 и  25:23. Независимо от загубата, даже и на най – предубедения зрител на срещата му стана ясно, че този отбор на Нефтохимик е класен, но напълно преодолим, даже и в Бургас, с Теодор Тодоров в редиците си.

Първият гейм започна катастрофално за „тигрите“. Домакините поведоха още от самото начало с 4:1,а разликата в точките достигна до 7. Посрещането на „тигрите“ не бе добро, следствие на което Иван Станев не бе в състояние да организира атаката ни. Очевидно бе и това, че в първите минути на мача самият той не се чувстваше особено уютно в залата, в която е печелил толкова отличия.

Хебърци се взеха в ръце около средата на гейма, когато показаха сериозни аргументи и играта им бе в ритъм. За съжаление, това не бе достатъчно и бургазлии спечелиха гейма.

Втората част бе особено драматична и оспорвана. Нефтохимик отново поведе, но Хебър изравни бързо. В средата на гейма Стойко Ненчев направи хубава серия на сервис, което даде възможност на нашите да дръпнат в резултата. Шампионите изравниха, но опита на нашите им даде възможност да го спечелят.

В третата част Хебър за пореден път през този полусезон изпадна в някаква дупка и домакините си правеха каквото поискат. Контролът на Нефтохимик бе пълен.

Домакините започнаха успешно и четвъртия гейм, като едва в края му хебърци се доближиха на точка и тай брекът съвсем не изглеждаше невъзможен. В крайна сметка Нефтохимик показа зрялост и спечели мача.

Независимо от днешната загуба, Хебър ще остане начело в Суперлигата и след този кръг.

Най – резултатен за Хебър в този мач бе Венци Рагин с 15 точки, Брадли Гънтър постигна 14.