Шампионът Емануел Июджи напусна арената на MasterChef

Журито го изпрати  с уверението, че за никой не е лесно да се раздели с „рицаря на здравословното хранене“, демонстрирал шампионски дух и хъс

Снимка: bTV

Вчера абсолютният Балкански шампион по културизъм Емануел Июджи напусна гладиаторската арена на MasterChef на крачка от челната петица на шоуто. В понеделник, заедно със сестра си Жулиета, той приготви изключително ястие с пиле и получи комплиментите на журито за кулинарното си и личностно израстване в играта. Въпреки това атлетът не успя да спечели последния имунитет и се яви на стрес тест.

На броени крачки от финала, носителката на имунитет Лора реши да постъпи стратегически и разпредели на Емо така омразния му субпродукт – агнешко сърце. За да впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, той рискува и се опита в рамките на 30 минути да приготви мус от месото в канелони от целина с цвекло, крема сирене и кашу. За съжаление, не успя да се справи с многокомпонентното ястие и беше обречен на елиминация, независимо от резултата в отборната битка. Както винаги, той даде всичко от себе си за мъжкия екип и успя да спечели вота на бившите си колеги с авторска рецепта за супер луксозна морковена торта. След като не успя да познае нито един от екзотичните продукти в дегустационния тест , културистът се изправи в напрегнат двубой с Радка за оставане в най-голямата кухня на България. Няколко малки грешки в приготвянето на неговия кошмар – френските макарони – го лишиха от мястото му на полуфинала на MasterChef. Журито го изпрати  с уверението, че за никой не е лесно да се раздели с „рицаря на здравословното хранене“, демонстрирал шампионски дух и хъс. Той благодари за ценните уроци и новата увереност, с която си тръгва от невероятното приключение на шоуто на добрия вкус.

Седмица преди големия финал на MasterChef зрителите на bTV станаха свидетели на едно от най-напрегнатите готвения на топ 6 хоби-готвачи в България за техните бивши колеги. Разделени в мъжки и женски отбор, Ники, Добри и Емо, Лора, Радка и Краси се постараха да приготвят впечатляващи основни ястия и десерти за хората, с които се чувстват като едно семейство. След тежка битка за разпределение на времето, ролите и планиране на рецептите, момчетата надделяха с категоричния резултат от 8 на 2. Въпреки че се справи отлично със сладкото изкушение на сините, Емануил отиде на елиминация, заедно със загубилите Радка и Краси. Перничанката се спаси още на първото изпитание, като позна 17 от екзотичните продукти и така се класира на полуфинала на MasterChef. Емо и Радка се впуснаха в напрегнат дуел, за да не загубят мечтата си за титлата и и голямата награда от 100 000 лева, а журито ги изпита с класическа, но много сложна рецепта за френски макарони. И за двамата изкусителният десерт се оказа сериозно предизвикателство за волята и съобразителността. Радка надделя в битката като се справи технически съвършено, въпреки перфектните вкусове на Емануил. Така тя се класира на полуфинала на MasterChef, горда, че не се е предала пред непознатото.