Шампионско представяне за петобойците на СК”Шампион”

Страхотно представяне на младите петобойци от СК ”Шампион” на провелото се в Шумен Държавно първенство за момичета и момчета под 15 и под 13 годишни

Снимка: Момент от награждаването

При малката възраст с дистанции 100м плуване и 800м. бягане с индивидуални сребърни медали се окичиха Теодора Маринова и Георги Илиев. В отборното класиране момичетата  в състав Теодора Маринова,Рая Христоскова,Ивон Ханджийска и Десислава Лазарова грабнаха златната купа с над 60 точки преднина.

Вицешампионска отборна титла спечелиха момчетата в състав Георги Илиев, Томас Григоров, Кристиян Франгов и Димитър Сотиров, само на 6 точки след победителите. Шампионско представяне направиха и състезателите в горната възраст под 15 години, които се състезаваха на 100м плуване и 1600м. бягане. Шампион при момчетата стана Емил Грозданов, а компания с класиране на 2 място му направи Радослав Христов и двамата  ученици на Спортно училище Пазарджик. Отборно момчетата грабнаха шампионската титла в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Георги Йорданов. Момичетата също се представиха страхотно и станаха  шампионки. С отлични резултати в бягането Теодора Маринова, Йоана Бабачева и Виктория Пенева се класираха на 1 място. В индивидуалното класиране Йоана Бабачева се пребори за 2 място и спечели среброто. Само 1 точка не достигна на Виктория Пенева за бронзовото отличие индивидуално. 4 отборни купи, като 3 от тях в златен цвят и 5 индивидуални медала е равносметката от първенството за шампионите, което затвърди позициите им на най-успешния  български отбор по модерен петобой. Общо за сезона в клубната витрина бяха подредени 18 отборни купи и множество медали.

За отличните си постижения през сезона 5 състезатели на клуба ще вземат участие в Световното първенство в София от 18-24 юли – Любомир Германов, Ангел Франгов, Емил Грозданов, Михаела Зонова и Виктория Стойнова.