Четири нови положителни проби за Covid-19 Пазаджишко

РЗИ Пазарджик съобщава за четири потвърдени положителни проби за COVID 19 за област Пазарджик през последното денонощие. Всички пациенти са хоспитализирани в МБАЛ Пазарджик.

Пробите са на:

Жена на 57 години от гр. Пазарджик.

Жена на 51 години от с. Света Петка, общ. Велинград.

Жена на 68 години от с. Драгиново, общ. Велинград.

Мъж на 60 години от с. Алендарова, общ. Велинград

57 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. PCR тестовете, направени за изминалите 24 часа, са 1220. Това показва Националната информационна система.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени в България, са общо 17146. От тях 4280 са активни. 12189 са излекуваните лица. 32 от тях са регистрирани през изминалото денонощие.
В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 773-ма пациенти с доказан COVID-19, от които 53-ма се намират в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус у нас, са 965. През последните 24 часа са регистрирани 20 нови случая. 3 от тях са установени при лекари, 10 – при медицински сестри, 4 – при санитари и 3 – при друг медицински персонал.

677 са починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция. През изминалото денонощие е регистриран един нов случай. Починал е мъж на 74 г. с онкологично и сърдечно заболяване. Изказваме съболезнования на семейството и близките на починалия.