Четири момчета и едно момиче се родиха по време на Великденските празници в МБАЛ-Пазарджик

Пет бебета са се родили в АГО на МБАЛ-Пазарджик по време на Великденските празници от 14 до 16 април. Всички раждания са преминали нормално и без да се налага цезарово сечение. Четири от новородените са момченца, а едно е момиченце. Точно на Великден са родени две бебета. Те са момчета , а първото от тях се поява на бял свят в 5.58 ч. в неделя.
За нормалното раждане помага дежурният екип в състав: акушер-гинеколог д-р Росица Георгиева, неонатолог д-р Татяна Андреева и акушерките Лазарина Ранчева и Мария Нейчева. Бебето тежи 2950 гр. и е с дължина от 50 см. Другото великденско бебе проплаква в 23.20 ч. в ръцете на д-р Иван Китов. В екипа, който посреща бебето, са още неонатологът д-р Венцислав Димов, акушерките Томина Коева и Албена Дулчева. То тежи 3050 гр. и е с ръст от 49см.
Според народните вярвания бебетата, които са родени през Страстната седмица или на самия Великден, са родени под щастлива звезда. Такива деца имат късмет, крепко здраве и успех във всяко начинание. Да растат здрави и обградени с много обич им пожелават екипите на АГО и Неонатологично отделение.