Четирима пациенти с COVID-19 са изписани от МБАЛ – Пазарджик, един е починал

Тази сутрин е  починал  89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения

Архив

Четирима  пациенти с потвърдена диагноза  COVID-19   са изписани от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Това са  две жени, съответно на  70 и 72-години и 59-годишен мъж от гр. Пазарджик, както и 21-годишен мъж  от с. Кръстава.

Трима от тях са с тежки придружаващи заболявания, част от които декомпенсирали.  Ковид заболяването при двама от тях  протече като средно тежка форма – с развитие на двустранна пневмония, а при един – като тежка форма –  и с прояви на дихателна недостатъчност.  При  младия  мъж състоянието е било стабилно по време на престоя в ковид  сектора. И четиримата са изписани с един отрицателен PCR тест, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

Тази сутрин е  починал  89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения. При него на  пети май  се установява положителна проба за коронавирус. Той е преместен в Инфекциозно отделение от  ОАИЛ.

В Инфекциозно отделение на лечение остават 6 пациенти с потвърдена диагноза COVID-19. При трима заболявянето протича като тежка форма, останалите са в стабилно общо състояние. 4-ма са болните, съмнителни за заразяване с новия коронавирус, настанени с клинични прояви в Инфекциозно отделение. Двама от тях са контактни на вече потвърдени случаи.