Четвъртокласници от ОУ “ Свети Климент Охридски“ са „Клас на годината“

Класен ръководител е г-жа Валерия Годжунова

Снимка: Общинска администрация

Четвърти „в” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” с класен ръководител Валерия Годжунова  е „Клас на годината” в конкурса под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Призът – плакет и грамота, им бяха връчени от г-жа Гергана Табакова, директор на дирекция „Образование и култура”, на 12 юни 2019 г. в Стъклената зала на Община Пазарджик. Класът на годината получава и еднодневна екскурзия с маршрут Пазарджик-Шипка-Габрово-Етъра-Казанлък-Пазарджик.

Победителят бе избран сред победителите в конкурса „Клас на месеца” през цялата учебна 2018/2019 година. В надпреварата участваха 22 класа от 12 училища в общината, като немалка част от класовете изпращаха номинации всеки месец.

Четвърти „в” клас бе сред тези, които представяха номинация всеки месец от ноември до май. Сред многобройните им инициативи, които впечатлиха журито, са:

  • разкриване на клуб „В царството на книгите” с идея библиотеката да излезе извън рамките на една стая;
  • провеждане на научно шоу „Занимателна лаборатория”, в която децата направили полимерни червеи, демонстрирали изригване на вулкан, скрили се в гъста мъгла;
  • представяне на музикално-поетичен спектакъл „Приказни герои” пред ученици, родители, учители и децата от три детски градини;
  • урок по родолюбие съвместно с четвъртокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” в читалище „Христо Ботев”, където със специално подготвената програма представили живота и делото на Васил Левски, пресъздали клетвата, която са полагали членовете на революционните комитети;
  • изработване на собствена Червена книга по повод интегриран урок „Математическо пътешествие със защитени растения и животни на България, записани в червената книга”;
  • участия в състезания и конкурси, благотворителни прояви чрез събиране на пластмасови капачки, батерии, дрешки за деца от училището в нужда.

„Чрез осъществяването на тези инициативи децата се учат на взаимопомощ, толерантност и доброта. Това е начинът класът да е по-сплотен и отговорен. Нашата работа като учители е да научим децата да мислят за света като за място, където толерантността и съпричастието стават все по-важни за оцеляването ни, посочва класната ръководителка Валерия Годжунова. Най-голямото предизвикателство днес е да се развива мотивацията за учене и да помогнем на децата да станат добри хора”.

„Ние сме горди, че участваме в тези инициативи, заразявайки всички ученици в училище „Свети Климент Охридски” да правят добринки”, споделят четвъртокласниците.

Семейството на всяко дете, взело участие в инициативата “Клас на месеца”, ще получи грамота с благодарност от г-н Тодор Попов.