Черно море бе отличен, но и това не помогна срещу Хебър

Хебър спечели първото място в редовния сезон, което му дава домакинско предимство в плейофите, които ще определят шампиона на България

Снимка: Архив

Черно море и Хебър изиграха хубав мач за радост на всички, които имаха щастието да го гледат. Предварителните очаквания бяха, че това ще бъде рутинен и лек мач за „тигрите“, които след него ще подпечатат първото си място в Суперлигата в редовния сезон. Победата стана факт, но домакините, които имаха само пет победи през сезона бяха решили, че точно срещу пазарджиклии трябва да направят мача си на сезона.

Хебър победи с 3:1 гейма. В отделните части 26:24, 25:20, 23:23 и 25:20.

Черноморци започнаха изключително амбициозно, което не е изненада, защото срещу хебърци вече всички играят така и почти през целия гейм водеха в резултата. В края му, обаче момчетата на Атанас Петров за пореден път показаха характер и класа, изравниха резултата при 24:24 и го спечелиха.

Във втората част варненци отново положиха сериозни усилия за победа. Но гостите методично наложиха волята си, за да докажат, че неслучайно са водачи в класирането и носители на Купата на България.

В третата част желанието на домакините най – после даде резултат и това накара домакините да си мислят, че биха могли да спечелят нещо от тази среща.

В четвъртия гейм домакините просто се срещнаха с реалността. Хебър не се затрудни, а „тигрите“ представиха отлична продукция, която още веднъж показа и на непредубедения зрител, че отборът е изключително класен и добре подготвен през този сезон.

Най – резултатен бе Брадли Гънтър, който постигна удивителните 30 точки.

По този начин волейболистите на Хебър си осигуриха първото място в редовния сезон и ще имат домакинско предимство в плейофите, които трябва да определят и новия шампион в Суперлигата за сезон 2018-2019 година.

В последния кръг от редовния сезон Хебър ще бъде домакин на ЦСКА.