Чакането свърши! Започва се!

Хебър и Нефтохимик излъчват шампиона на България по волейбол

Снимка: ВК Хебър

Днес е първият мач от финалната плейофна серия, която трябва да определи новия шампион на  България. До финалните мачове стигнаха безспорно най – добрите два отбора, тези на пазарджишкия Хебър и бургаския Нефтохимик. В рамките на този сезон двата отбора се срещнаха три пъти, като „тигрите“ имат положителен баланс. Двата мача за първенство завършиха с разменени победи, но пазарджиклии спечелиха финала за националната купа, който се игра в Пазарджик. Финалната серия се играе до три победи от пет мача.

Хебър има домакинско предимство, заради първото място в редовния сезон. Този нюанс от серията може да се окаже много важен, защото ако момчетата на Атанас Петров спечелят мачовете си в зала „Васил Левски“, подкрепяни за пореден път от френетичната си публика, то шампионската титла ще бъде за тях. Ще припомним, че през тази година „тигрите“ имат само две загуби у дома. Едната бе срещу Зираат банк с 3:2 гейма на финала на Балканската купа, а втората бе в мач без значение срещу столичния ЦСКА.

Привържениците на Хебър трябва да знаят, че срещите в Пазарджик ще се играят при засилени мерки за сигурност, независимо от факта, че след появата на проекта Хебър, в залата не се е случил нито един инцидент. Мерките се взимат по изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Посетителите на мача довечера трябва да знаят, че вратите на залата ще бъдат отворени в 17:00 часа и ще бъдат ЗАТВОРЕНИ при запълване на всички места. Забранено е влизането в залата под влиянието на всякакви упоителни вещества, включително и внасянето на такива. Забранява се внасянето на бутилки, оръжия, остри предмети и чадъри. Пред залата ще има обособено място за пушачи, а в нейното фоайе ще има на разположение вода.