ЦСКА нанесе първа домакинска загуба на Хебър

В последния кръг на редовния сезон Хебър изпита горчилката от загубата в собствената си зала

Снимка: Момент от мача Хебър - ЦСКА

Волейболистите на ЦСКА нанесоха първа загуба на Хебър в зала „Васил Левски“ в последния мач от редовния сезон на Суперлигата. Крайният резултат от мача бе 1:3, а в отделните части 16:25, 25:22, 25:27 и 22:25. Както се вижда от резултата, мачът бе драматичен и равностоен, като липсата на концентрация в определени моменти на хебърци доведе до него.

Атанас Петров започна мача срещу ЦСКА в състав: Стойко Ненчев, Венцислав Рагин, Иван Станев, Александър Симеонов, Александър Ляфтов, Брадли Гънтър и Петър Каракашев – либеро.

Много спекулации преди и по време на мача се разгоряха за това дали Хебър ще даде два гейма на гостите, за да са втори в класирането и имат домакинско предимство в плейофите при евентуален мач с Нефтохимик. Момчетата на Сашо Попов, обаче си взеха три. Направиха го с чудесен волейбол и много шанс в този мач.

Първият гейм започна оптимистично за домакините, Стойко Ненчев направи ас, с което всичко хубаво за началния удар на „тигрите“ се изчерпва. Не бяхме виждали толкова слаб сервис на сините /в този мач/, който да изпълняват в зала „Васил Левски“. Много грешки в целия мач от начален удар направи Брадли Гънтър, а на него се разчита при изпълнението на този елемент от играта. Армейците се разиграха и неочакваното, но заслужено 16:25 стана факт.

Вторият гейм започна с фантастично спасяване на топка в задно поле от Венци Рагин, Иван Станев я подаде на Гънтър, който я заби в полето на ЦСКА. В този гейм Станев „разигра“ канадеца, който необяснимо защо бе оставен пасивен през първия гейм. При 22:21 за Хебър на начален удар застана Стойко Ненчев, който с два последователни аса реши втората част.

Третият гейм бе решен от две съдийски грешки и необяснима липса на концентрация в решителен момент. Очевадна игра на блокадата на ЦСКА, след която топката излезе в аут се отсъди като точка за столичани. Това се случи на метър от първия съдия, който нямаше как да не го види. Още повече, че се чу и звук от допира на топката с пръстите на блокиращите. Това изнерви домакините. По – късно в същия гейм, съдията наду свирката още преди третото докосване на нашите, отсъждайки точка за ЦСКА. Дали това разконцентрира нашите в края на гейма или има други причини ще трябва да го коментират на разбора, но загубиха гейма, в който водеха с 20:17.

В четвъртия гейм Хебър даде отпор на гостите, но независимо, че резултатът се движеше точка за точка накрая радостта остана за отбора на Александър Попов, който победи на два пъти тази година носителят на купата на страната и водач в класирането през редовния сезон.