Хебър постигна поредна победа в Суперлигата срещу неудобен съперник

Архив

Волейболистите на Хебър доказаха още веднъж, че ЦСКА е един от най – неудобните им съперници в Суперлигата. Момчетата на Атанас Петров взеха трите точки, като победиха с 3:1 гейма, но бяха на път да създадат сензацията в кръга на Суперлигата, като дадат точка на гостите от столицата.  В отделните части резултатът бе 25:14, 25:19, 25:27, 25:22.

Самият резултат е достатъчно красноречив. В третия и четвърти гейм „тигрите“ си позволиха отпускане, което младите момчета на Александър Попов не успяха да превърнат в точка в негостоприемната зала „Васил Левски“.

Първият и втори гейм с нищо не подсказаха, че домакините ще имат проблеми в мача. „Тигрите“ дръпваха в резултата в самото начало, водеха непрекъснато и печелеха частите с лекота. Ляфтов и Гънтър отново бяха на познатото високо ниво, което показват през целия сезон.

В третата част последва отпускането в редиците на нашите, което младите момчета на ЦСКА успяха да използват и показаха, че някои от тях имат сериозно бъдеще във волейбола. Показаха изключителна психическа стабилност в края на гейма, когато отразиха мачбол за Хебър, а при втората си възможност затвориха частта в своя полза.

В четвъртия гейм Хебър се опита отново да се настрои боево, но гостите си повярваха, че могат да вземат точка от този двубой и дадоха най – доброто от себе си. В края на гейма опитът и класата си казаха своето и след страхотен ас на Александър Ляфтов мачът приключи.

В пореден мач Брадли Гънтър постигна най – много точки – 19, а Ляфтов прибави 15.

За играч на мача бе определен либерото на Хебър Петър Каракашев.