Център  „Човеколюбие” проведе обучително пътуване до Кърджали, Хасково и древния скален град Перперикон

 Центърът за психично здраве  „Човеколюбие” в Пазарджик проведе обучително пътуване до Кърджали, Хасково и древния скален град Перперикон. Събитието беше част от честванията по случай 20 годишнина от създаването на Центъра.

Есенният дъжд не попречи на участниците да проведат пътуването, по време на което преживяха много положителни емоции. Те усвоиха нови знания и развиха социалните си умения за успешна интеграция в общността. Посетиха античния свещен каменен град Перперикон, обявен за паметник на недвижимото културно наследство с национално значение. Разгледаха регионалния исторически музей в Кърджали, който проучва, съхранява и популяризира културно-историческото наследство и природното разнообразие в Източните Родопи. Присъстващите бяха впечатлени от уникалната сграда на музея, обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение.

След разходката в Кърджали, групата от Център „Човеколюбие” посети Хасково. Там участниците бяха впечатлени от внушителните размери и красотата на издигащият се на Младежкия хълм над града монумент и православен параклис „Св. Богородица”. От столетия св. Богородица с Младенеца се счита за покровителка на града, а впечатляващата статуя влиза в раздел „Религия” в Книгата на Гинес като най-високата статуя на св. Богородица с Младенеца.