Център „Човеколюбие” отбеляза Световния ден за психично здраве

Направиха екскурзия до Шипка и Габрово

Снимка: Център "Човеколюбие"

Център „Човеколюбие” отбеляза 10 октомври – Световен ден на психично здраве с екскурзия до връх Шипка, град Габрово и архитектурно-етнографски комплекс “Етъра”.

На събитието присъстваха представители на Център „Човеколюбие”, дирекция „Социално подпомагане”, РБ „Никола Фурнаджиев”, Център за временно настаняване – Пазарджик, приятели и съмишленици на каузата за психично здраве. На паметния връх бяха раздадени грамоти на институции за принос в областта на психичното здраве и грамоти за личностно развитие на потребители на услугата, дали личен пример в различни области от живота – самостоятелно справяне, обучение и образование и т. н. Освен присъстващите институции, грамоти получиха и Български червен кръст, Регионална здравна инспекция, регионална дирекция „Социално подпомагане”, Сдружение „Егида”. Участниците разгледаха Национален парк-музей „Шипка” и си припомниха епохалното сражение на върха с беседа и филм за Руско-турската освободителна война.

Присъстващите преживяха много положителни емоции в Дома на хумора и сатирата в гр. Габрово и в архитектурно-етнографски комплекс „Етъра”.