Център „Човеколюбие” на обучително пътуване с тема „История и религия“

С участието в обучителното пътуване представителите на Център "Човеколюбие" обогатиха историческите си познания и знанията си за християнската култура, повишиха самочувствието си на граждани на страна с богато историческо и културно наследство

Снимка: Момент от пътуването

Ръководени от мотото „Опознай родината, за да я обикнеш“, присъстващите посетиха Араповски манастир „Св. Неделя“ до Асеновград, манастирът „Св. св. Козма и Дамян“ до с. Куклен и Археологическия музей в Пловдив.

Участниците в пътуването бяха впечатлени от простора и красотата, разкриващи се зад портите на манастирите. Докоснаха се до чудодейната икона на Света Богородица в Араповски манастир и голямата верига за изцеление в манастира „Св. св. Козма и Дамян“. Запалиха свещи за здраве и пиха от лековитите води на аязмата в двата манастира. Разгледаха Археологическия музей в Пловдив, съхранил с разнообразието от експонати богатата хилядолетна история на земите ни. В музея присъстващите имаха възможност да се насладят на красотата и блясъка на оригиналното панагюрско златно съкровище. Пътуването приключи с разходка в град Пловдив – европейска столица на културата за 2019 година.

С участието в обучителното пътуване представителите на Център „Човеколюбие“ обогатиха историческите си познания и знанията си за християнската култура, повишиха самочувствието си на граждани на страна с богато историческо и културно наследство.

През месец юни ще се проведе втори модул на обучителното пътуване „История и религия“, когато представитеите на Център „Човеколюбие“ ще посетят Република Северна Македония.