Цвета ДаВинчи, енергиен експерт и творец: Всеки един от нас трябва да бъде „собственото си чудо“ и да следва пътя и призванието си

  Цвета ДаВинчи е човек, когото трябва да срещнеш в живота си, с когото имаш потребност да „свериш“ възгледите си, да погледнеш зад думите и от когото да черпиш вдъхновение и зряла мъдрост. Тя  е обикновен човек, с необикновена съдба – натоварила себе си с вдъхновяващата мисия да ни накара да обичаме нас самите, да усещаме емпатия към другите, да четем между редовете, да бъдем добри и да оставяме следа. Коя е тя, с какво се занимава, каква е философията й за живота, какви са житейските бури, през които е преминала и в какво е нейната сила, ще научим от интервюто със самата нея. 

 

1. За Вас знаем, че сте човек, живял на няколко континента, преминал пред различни личностни трансформации, с огромен творчески потенциал, с интересни умения и много колоритен живот. Но коя всъщност е Цвета?

Вдъхновител и будител на божествената искра на Човека, енергиен експерт и творец. От както се помня съм търсач на тайната, на мистичното, на артистичното, на красотата и хармонията. Трансформацията е моето основно призвание, което осъзнах отдавна – да вдъхновявам и напомням на хората за тяхното Божествено начало. Това е мисията на душата ми – Творчество и Трансформация. И с тази мисия съм тук да помагам на хората. Един от инструментите, който използвам, е спиралата, която е конглумерат на всички мои учения, изследвания, практики и вярвания. В спиралата е събрана цялата информация за смисъла на живота. Това е човешкият код, с който можем да разкодираме себе си.

Вплитайки заедно различни древни и съвременни учения от цял ​​свят, аз усъвършенствах моите трансформиращи лечебни методи в семинари, визионни търсения и обучителни програми на четирите континента (Европа, Африка, Близкия изток и САЩ), където съм живял през миналото две десетилетия.  Работата ми включва различни лечебни традиции от африканския шаманизъм и хавайското енергийно лечение до учението на школата на мистицизма на индийския философ ОШО. Тези лечебни подходи са изградили уникалност в моята работа, което ми позволи да развия задълбочени сесии с опит. 

2. Каква е Вашата философия за живота и на какво е подчинена тя?

„Бъди собственото си чудо“ e един от моите девизи. Ние сме енергийни същества в енергийна среда, които се променят непрестанно. Божествената искра, която всеки носи, е основният пътеводител, а Пътят на душата ни предопределя предизвикателствата, които са катализатор за растеж и себеопознаване. Вземете едно семенце. В него е заложено всичко и Духът му напира отвътре да расте. То е един модел за нашия растеж. Наблюдавайки природата, ние можем да я използваме като навигация за собственото си усъвършенстване. Ние сме алхимици, които сме на Земята, за да вземем всички преживявания и емоции – хубави или лоши, да ги трансформираме чрез огъня на сърцето си и извличам есенцията, която сме дошли да разпръснем. Точно като метафората на цветето, което цъфтейки, изпуска божествен аромат. Това е учението и на херметиците.

 

3. Какви „инструменти“ и практики използвате, за да трансформирате и вдъхновявате хората?

Единият от инструментите е Спирала, която е визуална карта на пътя на живота ни, зададен от душата ни. Това е многоизмерна система, която е математически и интуитивно синхронизирана. Това е синтез и интеграция на древни и модерни открития, между които са: свещената геометрия, математиката, номерология, космология, квантова физика, вибрация, митология, енергетика, чакри, таро и осъзната вселена. Това е наука за вселената и човешкото развитие по Спиралата. Аз насърчавам хората да пробият повтарящия се кръг и да влязат в безкрайната Спирала на творението.

В моите сесии използвам и регресия, (творческа) хипноза, семейна и родова консталация, както и един необикновен начин за разчитане на енергиите чрез метода на Ошо Таро карти.

Друг „инструмент“ в моите практики е динамична трансформация, наречена „ТАНЗА“. Това е динамична танцуваща медитация – тричасова групова сесия с помощта на музика на различни честоти, ударни ритми и вибрации, както и движения, провокиращи физическа енергийна промяна и медитация, за да достигнем до забравени вътрешни ресурси. Ползите са много – от жизнерадостна тренировка, през смяна на възприятията до мигновено подмладяване и усещане за лекота, вътрешен мир и достигане до по-дълбоко ниво на вътрешно осъзнаване.

Трансформационният коучинг е като синтез на творчество и наука за създаване на успешен и пълноценен живот, каквото и да означава това за вас и каквито начини да работят, за да постигнете вашият желан резултат. Това е като фина настройка на вашият „инструмент“, за да изпълните своята собствена песен, за която сте дошли на Земята. Защо и как работи? Моят стил на коучинг е това като този на творец. Точно както артистът се нуждае от специфични инструменти – бои и материали, за да създаде красива творба, и моят начин е подобен – да изкарам наяве шедьовърът, който вие самите сте. Именно защото ние всички сме уникални индивидуалности, аз комбинирам различни инструменти и начини за тоталната интеграция на вашето лично преживяване, наречено живот.

Всеки би си казал и какво от това?! Отговорът е – достигаме до личностно  и професионално израстване, увереност в себе си и изобилие на материалните и духовни блага, хармонични взаимоотношения и яснота на лична мисия в живота, както и докосване до вътрешните ни ресурси и преодоляване на предизвикателствата без големи усилия.

 

4. Вие приемате живота като едно уникално пътуване към себе си и към другите – какви са спирките ни в него и до какви трансформации ни води то?

Това, което осъзнах, е, че най дългият път, през който преминаваме, е пътят към себе си. Ако искаш да разбереш за вселената и тайните, направи себе си обект на изследване и ще откриеш всичко. Моята работа и мисия е насочена точно тук – в Себеопознаването. А ти, човече, кога най-накрая ще започнеш дългия път към себе си? Това е от една поема на древния мистик Руми, която ми един от пътеводителите. Трансформацията започва с желание и нужда за промяна. Ние не се променяме, когато ни е комфортно и удобно, а когато сме в ъгъла на колене, когато наистина ни е писнало. Това е точката на насищане. Първите ми въпроси, които задавам е „Колко ти е писнало от всичко? Каква е готовността ти От 1 до 10? Колко ви е дошло до гуша?“. Ако сте под 10, не сте готови и няма да започнете. Трябва да изгаряте от вътре. Само едно любопитство няма да работи. Когато ни стане достатъчно тежко и унизено, ние можем да направим вътрешният скок. И тук аз съм насреща – да ви вдъхновя и поведа по пътя ви към себе си. Да ви напомня за вашата същност и сила.

5. Всеки един от нас иска да промени живота си, да живее щастливо и да бъде разбран и споделен – как може да го постигне?

Започва се от тук и сега – да, точно Тук и Сега. Това е всичко, което имаме, а Пътят е навътре. Аз предлагам една уникална система, за да се започне това самооткриване. По пътя на Спиралата можем да видим от къде идваме къде сме и къде отиваме Събирайки множество инструменти и практики от целият свят, започваме най- невероятното осъзнато пътешествие към вас самите, а там ще откриете цялата вселен. Всичко ни е зададено от Твореца. Всичко, от което имаме нужда. Всички наши истински желания са желанията на душата ни и, когато се свържем с нея, ние сме едно с цялото. 90% от пътя е осъзнаване. За хората е важно да осъзнаят, че да бъдеш здрав и красив, означава да си цялостен. За да се постигне това, трябва да се възстанови енергийният баланс между тяло-емоция-ум.

6. Вие сте човек, който най-добре изразява себе си чрез изкуството – творите в няколко различни направления. Разкажете ни повече за тези си таланти.

Започнах от много малка с въображението – като игра на форми цветове. Леонардо ДаВинчи е един вдъхновител, който събуди твореца в мене и ме поведе по пътя. Вдъхновиха ме също Найк, известен художник от родният ми град Пазарджик, който ми разкри пропорциите и златното правило за красота и хармония, а по късно един друг художник ми показа играта на форми и цветове. Рисувах по стени и тефтерчета, но не го взимах насериозно. Живеейки по света, събирах уникални идеи и започнах да изразявам същността си чрез различни медиуми – бои, кожа, цимент, дрехи, бижута, танцът, движението, мантрите, медитацията и свързването ми с женската енергия отпушиха още повече творецът в мене. Богинята в мене, която искаше да се изрази. Красотата винаги ми е спирала дъха.  Контрастът и движението са ме вдъхновявали винаги. От всяка тъмна и неприятна ситуация извличах подаръка. Животът ми и душата ми предоставиха уникални предизвикателства – контрасти. Научих да се свързвам, усещам и да виждам невидимото, да хващам ритъма на душата с. Имах безброй учители и вдъхновители. Практики и учения. Духът ми ме водеше по Пътя на Душата. Всеки е творец, дошъл да изрази себе си. Душата определя талантите и инструментите. Когато знаете кой сте, се отприщва творчеството. С работа си аз вдъхновявам много хора по целия свят да достигнат до собствения си творец, а с изкуството си изразявам чрез движението на емоцията си.

Докато рисувам, разкривам истории за сътворението – уникален стил с очарователна болка и сурови емоции за бъдещи видения и скрита любов. Падащи и издигащи се контрасти, вдъхновени от  мистериите на живота като танц на полярности. Истории за живот и смърт, рани и белези.  Важно е да осъзнаете, че когато купувате нещо от творец, вие получавате много повече от изкуство. Купувате за себе си години на учение и усъвършенстване, часове на проби и грешки и моменти на чиста радост и празнуване. Всеки щрих, всеки детайл, е свидетелство за творческа отдаденост и страст. Но това не спира дотук. Носите у дома уникално късче от творческата Душа. Изкуството е мостът между емоциите на твореца и вашите собствени, разговор, който надхвърля думите. Така че следващият път, когато внесете произведение на изкуството в живота си, не забравяйте, че това не е просто красив предмет – това е част от нечие сърце и душа, връзка между творец и ценител. Ценете го!

7. Как гледате на действителността, която ни заобикаля – токсична или вдъхновяваща е тази среда?

Най-истинските неща са най-простички. Това е много личен избор, който е вследствие на опит и самоосъзнаване. Всеки има избор, от който зависи как да изживее живота си. Първата стъпка е една идея, която, ако ви допада, ще преобрази живота ви. Това е идеята – че всеки човек е творец на собственият си живо,т базирайки се на вярванията си.  Ако вие приемете, че сте отговорни за това как се чувствате и живеете, вие си взимате силата обратно и от тук започва истинското приключение. По пътя на Спиралата ви се дава една чиста и ясна посока от къде да започнете. Формулата е простичка и универсална. Аз съм тук да ви напомня кои сте. Всеки човек знае дълбоко в себе си цялото познание на вселената. Токсичното не е в реалността – то е в начина на възприемане. Реалността е многоизмерна и е като екран за всеки един.  Тя е отражение на нашите мисли, чувства и действия на екрана, но прожекцията е от вътре навън. За да променим реалността, сменяме прожекцията. Това е основата на моите учения. Нашето отношение към света като цяло към близки и познати и към самият себе си е основата първопричината за преживяванията ни.

8. Какви са вашите нови творчески планове и в каква посока ще бъдат реализирани те?

Този месец организирам двучасов семинар-беседа на тема „Силата на женствеността“, като на него ще бъдат изследвани елементите на женственост, чувствителност, за да се докоснем до божествената искра. Мотото на това събитие е „Жената ще спаси Света“.  Ще научите как да хармонизирате и използвате стихиите на елементите, водени от пътя на спиралата. Въз основа на моя практически 30-годишен опит в работата с женската енергия ще помогна на всеки един да преживее своята вътрешна трансформация и да намери своя път. Това ще бъде един практичен, полезен и забавен семинар в полза на силата на женската енергия и претворяването й в нещо значимо, полезно, облагородяващо и красиво.

Всеки, който открие своята вътрешна потребност да присъства на този семинар, е добре дошъл на 22 ноември (сряда) от 19.00 часа в дамски клуб „Плеяди“ на ул. „Константин Величков“ 12 в Пазарджик. Това е една уникална възможност за всеки от вас да се възползвате от престоя ми в България. Ето и линк към събитието, за което можете да се запищете: https://www.facebook.com/groups/2696898280472990/permalink/2737850769711074/

Можете да се свържете с мен чрез: https://www.facebook.com/tzvetadavincistyle

тел. 0889 662488

https://www.facebook.com/DaVinciStyleArt

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.TzvetaDaVinci.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR1awZY3SzzCWqwLKu2YIooweLdsVmaYMxmKqgZJe4TAqsgaF0E1bBY55M4&h=AT3lcEJ89SJX8YSNPNznk6ZNcDEcnSfpPqGEMJD-YWlF0ScrVK9739CGFzX2LX4jNyVQtJYLa8uH1PpPavfJwTtpc9-FEKXQEhCfCai1JmPl9ZlNUpXVX-szYWY5ByCm6UD-CA

https://www.instagram.com/tzvetadavincistyle/?fbclid=IwAR3O1TMYLCumH7FQhJYYJ8RfikLGHC-PekLqTe_6GBm_Rw-g5ReCcXT12KA