Цанко Близнаков спечели турнира по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“

Снимка: Пресцентър ОДМВР

Пазарджишки разследващ полицай е победител в индивидуалното класиране на 23-то издание на турнира по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов”. Надпреварата се проведе на 3 и 4 май и бе открита в присъствието на министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов, заместник-министърът Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Агенция „Митници” г-н Георги Костов.

За пореден път пазарджишките стрелци демонстрираха отлична подготовка и професионализъм при изпълнение на упражненията. В турнира взеха участие 100 служители от 19 структури на вътрешното министерство.

Пазарджишкият тим беше представен от Цанко Близнаков – капитан на отбора, Цветан Колев, Атанас Бакалов, Анелия Гидикова и Илияна Лупова. Като индивидуален участник се състезава и Василен Димитров.  В условията на сериозна конкуренция пазарджишкият тим обра по-голямата част от призовите позиции. Отборът на мъжете е на първо място, в комплексното класиране нашите са втори, а за поредна година първото място при мъжете бе извоювано от разследващия полицай Цанко Близнаков, който е служител в отдел „Разследване” при ОДМВР-Пазарджик. Ръководството на дирекцията поздравява своите служители за отличното представяне и пожелава още много успехи в стрелковото изкуство.

 

Майор Йордан Бинев, мл. лейтенант Красимир Трошанов и мл. лейтенант Ангел Ангелов губят живота си по време на полицейска операция в столичния квартал „Люлин“ на 3 май 1996 г. В тяхна памет ежегодно се провежда републикански турнир по стрелба с пистолет, организиран съвместно от Спортна асоциация на МВР и ОДМВР- София.