Художествена галерия в Септември на името на Георги Веселинов обеща кандидатът за кмет Иванка Кърджийска

Намерението е галерията да е с картини на Георги Веселинов, Борис Резов, Валентина Банева, Константин Анастасов и други художници от областта

Снимка: Иванка Кърджийска и Борис Резов

Кандидатът за кмет на Септември Иванка Кърджийска пое ангажимент за създаване на художествена галерия на името на известния художник, интелектуалец и общественик от града Георги Веселинов. Обещанието беше дадено на пазарджишкия художник Борис Резов при неговото гостуване на самостоятелната му изложба, организирана от  гражданско сдружение Загорово. С откриването на изложбата „Напред в бъдещето” на Борис Резов стартира кампанията за местен вот на Коалицията Алтернативата на гражданите N26.

Двамата художници, Борис Резов и Георги Веселинов са сред двигателите на Съюза на пазарджишките художници и ги свързва дългогодишно приятелство. През 2016 година Георги Веселинов е награден с почетния знак на община Септември за особен принос в развитието на културата и изкуството. ­Той е и създателя на герба на община Септември. С кончината му града губи един от най-верните си приятели и известни културни и обществени дейци.

Първата картина за бъдещата художествена галерия „Георги Веселинов” е дарение от Иванка Кърджийска, което е и заявка за сериозността на ангажимента. Дарената картина е на художника Борис Резов. Намерението е галерията да е с картини на Георги Веселинов, Борис Резов, Валентина Банева, Константин Анастасов и други художници от областта.

„С най-голямо удоволствие ще изпълня това обещание, което дадох пред г-н Резов”, поясни Иванка Кърджийска. „Развитието на културата е начина да развиваме духа на общността ни и тя винаги е била сред проектите на Загорово, които изпълняваме с най-голяма отдаденост.”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!