Художествената гимнастика и социалният бизнес Арт Ангел си подадоха ръка в Пазарджик

Фондация Арт Ангел в партньорство с Pa1.bg и Съюза на Писателите – Пазарджик, бяха част от Международния турнир по художествена гимнастика на СКГХ „Диляна Прим“, с множество награди.

Голямата награда на АРТ Ангел –  чек на стойност 500.00 лв. отиде за талантливата прима от Пазарджик – Дара Стоянова. Чек на стойност 100.00 лв. за таланта от Национална Спортна Академия – Павла Гичева, бе предоставен съвместно от Фондация Арт Ангел и ПА1(социалната медиа на Пазарджик).
С помощта на Съюза на писателите, гр. Пазарджик, всички победителки в отделните категории получиха книга, като бяха раздадени над 40 книги.
Фондация Арт Ангел, подари картина на Тайландската художничка Атумаята на Невяна Владинова. Бяха раздадени и репродукции на победителките в категория „жени“, като една от тях получи  Ренета Камберова, настоящ  председател на МСК „Пазарджик спортува“. Социалният бизнес от Пазарджик осигури на всички отбори (общо 21 кг.)  италиански сладкиш Панетоне за доброто им настроение.

Идеята на Арт Ангел е да демонстрира, устойчиви практики, който успешно съчетават бизнес и връщането в обществото на печалбата за решаване на проблеми и стимулиране на таланти. Арт Ангел развива успешен бизнес в Англия, като инвестира печалбата в България. Нетипична практика, която не само решава проблеми, но и се бори с вредни практики и закостенели модели в обществото ни. Социалният бизнес, според ЕС е основен инструмент за справяне с корупцията, злоупотреби с публични ресурси и грантове, некомпетентност и бюрократизация.
Основателят Илиян Кузманов е също така и писател, който представи последната си инициатива – „Ако срещнеш Буда, убий го!“ целяща да комбинира печенето на етично отговорно кафе с българската литература.