Христо Иванов подаде оставка

Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията. Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.

Той обяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка на изминалите избори, че резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита влошаване спрямо вота на 11 юли.

Христо Иванов ще остане ръководител на партията в оставка, докато не се избере ново ръководство.

„Аз нося отговорност за този резултат. Той е много лош. Изисква сериозно преосмисляне на курса и представителството, което вероятно ще има „Да, България“, посочи той.

„Демократична България“ е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с ДСБ и колегите от „Зелено движение“ като инструмент на трайно представителство. Никой обаче друг обаче не се заема за трайно представителство на демократичната общност. Призовавам да пазим инструмента, защото знам какво костваше на всеки. Благодаря на колегите Атанас Атанас, Владислав Панев и Борислав Сандов заради мъдростта и труда, отдадеността, с която заедно работихме. В крайна сметка мисля, че най-голям дял от отговорността се пада на мен“, заявява Христо Иванов.

Източник: Дарик нюз