Хигия поема временно спешните случаи, МБАЛ – Пазарджик обмисля реорганизация

Изпратените днес от МБАЛ-Пазарджик проби за изследване са 39. От тях 30 са на медицински персонал и 9 на пациенти на лечебното заведение.

Архив

Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик остава под карантина до 16.30 часа на 6 май. До тогава спешни случаи ще се поемат от частна болница Хигия.

След това се очаква отделението да продължи да работи в нормален режим. Осигурен е анестезиологът д-р Георги Влайков, който ще подпомогне работата на отделението през следващите няколко дни. След преценка и излизане на резултатите на други изследвани медици ще се вземе решение при нови положителни случаи дали ще бъдат преназначавани медицински специалисти от други отделения ли други лечебни заведения от град Пазарджик и страната.

14 са болните с Ковид-19 , които се лекуват в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.В момента няма интубирани пациенти.

Мъж на 71 г. от с. Семчиново и жена на 72 г. от с. Юнаците , които са лекувани от пневмонии в I-во Вътрешно отделение, са установени като положителни с коронавирусна инфекция при рутинно тестване. Те са преместени в Инфекциозно отделение.

Началникът на Интензивно отделение д-р Димитър Иванов и останалите 9 медицински лица с положителни проби за Ковид-19 остават на домашно лечение с лека симптоматика на заболяването.

Изпратените днес от МБАЛ-Пазарджик проби за изследване са 39. От тях 30 са на медицински персонал и 9 на пациенти на лечебното заведение.